Aiga > Tala Fou > Tala Fou a le Kamupani

O le a le mea e mafua ai ona vaivai le afi?

2023-09-20

O le a le mea e mafua ai ona vaivai le afi?

O le afi o le vaega sili ona lavelave ma taua o le taʻavale atoa, ma e sili atu ona faʻalavelave i le toilalo ma le tele o vaega.

E tusa ai ma le suʻesuʻega, o le faaletonu o le afi e tele lava ina mafua mai i le vevesi i le va o vaega.

O le a le mea e mafua ai ona vaivai le afi?

1

Lafu pefu

A galue le afi, e manaʻomia le manavaina o le ea, ma o le a faʻafefe foi le pefu o le ea, e tusa lava pe o loʻo i ai pea sina pefu o le a ulu i totonu o le afi pe a uma le faamama o le ea.

2

Lafu pala

A uma ona taofi le afi, e malulu mai le maualuga o le vevela i le maualalo o le vevela. I lenei faagasologa, o le kesi e maualuga atu le vevela i totonu o le afi e condensed i vai matāua pe a fetaiaʻi ma le puipui uʻamea ma maualalo le vevela, ma faaputuputu umi umi o le a matua faaleagaina vaega uamea i totonu o le afi.

3

Lafu pala

A mu le suauu, o le a tele mea leaga o le a gaosia, e le gata e afaina ai le paʻu, ae faʻaleagaina ai isi vaega o le afi e pei o cams ma crankshafts.

4

Lafu amata malulu

O le afi afi e tele lava ina mafua mai i le malulu, e taofi le afi o le taavale mo le fa itula, o le suauʻu lubricating uma i luga o le faʻafefe o le a toe foʻi i le fagu suauʻu. Amata le afi i le taimi nei, o le saoasaoa ua sili atu i le 1000 revolutions i totonu o le 6 sekone, i le taimi nei pe a faʻaaogaina le suauu lubricating masani, e le mafai e le pamu suauʻu ona lavea le suauu lubricating i vaega eseese i le taimi.

I se taimi pu'upu'u, o le a tupu le fete'ena'iga mago fa'atasi ai ma le leiloa fa'avaitaimi o le lubrication, e o'o atu ai i le malosi ma le le masani ai o le ofuina o le afi, lea e le mafai ona toe fa'afo'isia.

5

La'ei masani

O vaega uma e fa'afeso'ota'i le tasi ma le isi e mautinoa lava e i ai fete'ena'iga, e i'u ai i le ofuina. O le tasi foi lea o mafuaaga e tatau ai ona sui soo le suauu.

Fa'afefea ona fa'aitiitia le ofuina o le afi


Filifili Ribang suauu afi afi.

Ribang lubricating suauʻu e faia i se fua faʻatatau, o le filifilia o mea e sili ona lelei mata, faʻaleleia le tamaoaiga o le suauu, sili atu le puipuia o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, faʻatasi ai ma le lelei o le faʻaogaina o le faʻaogaina, aveese o le carbon deposits ma le faʻasalalauina o le malosi o le palapala, i le amataga malulu. o le taavale e mafai ona tali vave, faʻaitiitia le faʻaogaina o afi.

O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le faʻaogaina o le afi, e tatau ona tatou suia muamua se paelo o suauʻu lelei, faʻaopoopo i le faʻaitiitia o le avetaʻavale i siosiomaga faigata, ma faʻatino foi le taimi talafeagai o le taʻavale vevela pe a malulu e amata i le taumalulu e atiaʻe ai amio lelei avetaʻavale.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept